Tuominotkon valojen asennus alkoi talon tyhjentämisellä tavaroista. Tässä kaikki meni vielä hyvin ja talo kökötti tukevasti työtason päällä.

1395186.jpg

Tuomiksen asukkaat Helmi-Orvokki ja taloudenhoitaja Tyyne-Tellervo joutuivat muuttamaan laatikkoon huonekaluineen. Hurjan paljon törkyä mahtuukin yhteen taloon...

1359220.jpg

Tässä sähkömies on jo asentanut sähkökeskuksen sokkeliin. Piuhat lähtevät jonnekin...

1395190.jpg

Sitten sähkömiehelle kävi pieni kömmähdys ja Tuominotko pääsi kellahtamaan pöydältä alas, törmäten ensin lämpöpatteriin ja pyörien sitten lattialle. Kamalan kolinan kuullessani en olisi uskaltanut katsoa vahinkoja, mutta onneksi murtuneet nurkat jäivät piiloon talon taakse. Yksi verhotanko irtosi rysäyksessä, ja sen sai laitettua takaisin. Huh, lähellä oli että olisin joutunut rakentamaan talon uusiksi. 

1359224.jpg

Talossa on vasta yksi toimiva lamppu, keittiössä. Tyyne-Tellervo sitä ihmettelemässä. Lampun kupu on läpikuultavasta Fimosta, muut osat rautalankaa, kullanväristä metallilevyä ja kaulakorun ketjua. Keskimokkula on sahattu pyörörimasta. Liimaaminen oli hankalaa, kun pysyvät kiinni todella huonosti. Valo ei ole kovin kirkas, joten ihan tämän valon varassa ei notkolaiset pärjää. Matto on farkun- ja lakanansuikaleista kudottu.

1395184.jpg

Tässä lamppu lähikuvassa.

1359215.jpg

Tuominotkon saliin tein tämmösen kruunun rautalangasta. Kokoaminen oli äärettömän hankalaa, tähän meni koko päivä. Yritettiin juottaa tinalla, mut ei pysynyt. Viimein ohut kuparilanka tuli avuksi ja vänkyrät saatiin pysymään kasassa. Runko maalattiin mustalla spraymaalilla. Kynttilät Fimoa ja kristallit Tiimarista. Lisäksi pieniä helmiä koristeena. Tähänkin on valo tulossa myöhemmin.

1359210.jpg