Mummuni kammarin lipaston päällä on tällaiset hienot purkit. Tein sitten Fimosta samantyyliset minipurkit ja balsasta niille kannet. Fimo on sitä nukkien muovailuun tarkoitettua, ihonväristä massaa, joka on tässä maalattu emalimaalilla. Koristekuviossa emali- sekä akryylimaaleja.

1359195.jpg

Tässä alkuperäiset purkit. Jonkin verran ovat hienompia, kuin pienoismallinsa, mutta kokeilen niiden tekoa vielä uudestaan jossain vaiheessa, nyt kun on kuvatkin olemassa mallina.

1359193.jpg1359197.jpg

Aikaisemmin tekemäni Fimo-astiat toimivat rekvisiittana tälle astiakaapille, jonka tekemisen aloitin jo 6.12.07. Malli on omani, johon kuitenkin olen ottanut vaikutteita kaikenlaisista kivoista astiakaapeista. Rakentamisen aloitin ovista, koska niiden mukaan on helpompi tehdä muut osat sopiviksi. Ovissa on naulat saranoina, ja vetolaatikot aukeavat myös. Kaikkiin kaappeihin en tulevaisuudessa viitsi tehdä aukeavia ovia, on se sen verran työlästä.

Materiaalina olen käyttänyt ohutta, 1mm vaneria, eri levyisiä jäätelötikkuja, 2mm puulevyä, bambutabletin "lautoja", bambutikkua (myös halkaistuna), ja neliöriman paloja jalkoina. Vetonupit ovat grillitikun päästä viilalla sorvattuja natusia. Ovat siksi hyviä, että värjäytyvät petsillä muun kaapin värisiksi. Pöytätasolla oleva kori on ostettu, ja astiat siinä ovat Fimosta tehtyjä kahvikuppeja. Kaappi on petsattu tammen väriseksi. Tuominotkoon tämä ei mahdu, joten sen paikka tulee olemaan siinä seuraavassa nukketalossa. 

1359200.jpg1359205.jpg

Löysin jälleen uuden harrastuksen, kun hankin itselleni kirjan Pienet huopahauvat (Sinco, WSOY). Kuvan Viivi-koira on ensimmäinen neulahuovutustyöni, ja sen lähetän kummeilleni, koska se muistuttaa hieman heidän edesmennyttä koiraansa. Viivi ei ole suoranaisesti mikään kirjan malleista, vaan tein sen "omasta päästä". Kunhan aikaa taas löytyy, koitan tehdä lisää pieniä huopalemmikkejä.

Seuraavaksi laitan tänne varmaankin kuvia Tuominotkon sähköistyksestä ja sen ohessa sattuneesta haaverista. Yksi lamppu on jo saatu palamaan. Tietokone meillä toimii niin tahmeasti, ettei kovin usein pysty näitä kuvia laittamaan, mutta jos nyt kuukauden sisällä kuitenkin...

1359228.jpg