Uuden vuoden kunniaksi päätin kokeilla Angie Scarrin Making miniature food -kirjan ohjeita. Yhdistelin näihin Fimo- ja Cernit-massoja, eikä väreistä tullut aivan tasaisia. Nämä ovat ensimmäinen yritykseni tässä lajissa, ja nyt tiedän mikä meni vikaan. Ensi kerralla sekoitan värit huolellisemmin. Hauskinta oli tehdä pieniä siemeniä omenoihin. Kaalikerä on massan tähteistä tehty, samoin Brie-juusto. Omenoita, porkkanoita ja banaaneja on vähän viimeistelty akryylimaaleilla. Puulaatikko on tehty jo aikaisemmin puutikkujen pätkistä. Aikaa näiden värkkäämiseen kului monta tuntia, eli ei aivan jokapäiväistä puuhaa ole minulle tämä massailu. Innostuin kyllä, ja aion kokeilla joskus muitakin kirjan ohjeita.

 

 

 

Aika mitättömän kokoisia ovat.

No tässä viimeinkin se uusi nukke-kerrostalo, mistä olen joskus maininnut. Kovin alkutekijöissään vielä on tämä talo ja monta osaa puuttuu. Oikeaan reunaan tulee jonkinlainen porraskäytävä. Taloon tulee myös ullakko, joka ei oikein näy näissä kuvissa. Sinne sijoittuu varmaankin saunatilat ja pesutupa, tai varastotilat. Asuntoja on kolme, alunperin piti olla kaksi, mutta mittavirheen takia talosta tuli liian korkea. Alin kerros on liiketilaa, ja sinne on tulossa kaksi kauppaa; sisustusliike sekä eläin- ja ratsastustarvikepuoti. Tuossa ylimmän kerroksen asunnossa näkyy oikealla wc:n seinä. Joka asuntoon tulee tietysti samanlainen ja keittiö jää sen taakse, kuten keittokomeroksi. En tiedä onko hyvä ratkaisu, sen näkee vasta valmiina. Tämän olisi tarkoitus olla vanha kivitalo, jossa huonekorkeus on tavallista suurempi. Hidasta tämänkin rakentaminen tulee olemaan, mutta huonekalut ovat onneksi jo suurimmaksi osaksi tehtynä, vain keittiön kaapistot pitää rakentaa, ja ikkunat sekä ovet. Sähkötkin olisi kiva tänne laittaa. 

 

Tässä oikeanpuoleinen liiketila. Näyteikkuna on aika matalalla, laitoin oven kanssa samalle tasolle. Talon julkisivun puolelle tulee myös pätkä jalkakäytävää ja sisäänkäynnit sekä kauppoihin ja porraskäytävään. Toinenkin talo on rakenteilla, sellainen maalaismökki, mutta siitä kuvia myöhemmin.