Keinutuoli aloittaa valkoisten huonekalujen sarjani. Tätä tuolia lukuun ottamatta kaikki sarjan huonekalut ovat pienoismalleja kotipaikkani huonekaluista. Mummoni on aikoinaan ostanut huutokaupoista vanhoja kalusteita, jotka ovat edelleen mielestäni hienoja. Halusin kokeilla, miltä ne näyttävät nukkekodissa.
 Kuvan keinutuolissa yhdistelin mieleisiäni piirteitä näkemistäni keinutuoleista. Istuin on sahattu 9mm vanerista. Muut osat ovat grillitikkua, bambutikkua, jäätelötikkua, puulevyä ja ohutta 1mm vaneria (jalakset). Sorvaukset ja "viistoamiset" tikkujen päissä on tehty viilalla. Lopuksi keinutuoli on maalattu sävytetyllä Helmi-kalustemaalilla, jota on jäänyt entisöintipuuhistani jäljelle. Hiekkapaperilla olen hionut reunoja kuluneen näköisiksi.

1961734.jpg


1903309.jpg
Tässä tuoli malliksi Tuominotkon makuukamarissa.

1903337.jpg


1903341.jpg

Tältä keinutuoli näytti puuvalmiina.
1903346.jpg

Olen viimeinkin saanut valmiiksi jonkinlaiset ohjeet nojatuolien ja sohvien valmistukseen. Ne ovat omastakin mielestäni sekavat, mutta toivon mukaan niistä jotain selvää saa. Otin valmistusvaiheistakin kuvia, löytyvät samasta osoitteesta ohjeiden ja kaavojen kanssa. Ohjeisiin pääsee kuvia klikkaamalla. Jos teette näiden ohjeiden mukaan istuimia, näkisin mielelläni valmiita tuotoksianne! Kysykää toki, jos ette ymmärrä ohjeistani jotakin. (Ohjeet ovat vain omaan käyttöön, ei kaupallisiin tarkoituksiin.)
1961794.jpg  1961807.jpg