Ensinnäkin kiitos kaikille sohvia ja nojatuoleja katsomassa käyneille! Kommentit lämmittivät mieltä.
Sain innoituksen kirjasta Making 1/12 Scale Wicker Furniture/ Sheila Smith, ja punoin kaksi korituolia elokuun alkupuolella. Tuo kyseinen kirja on luultavasti aika monella harrastajalla, ja minullakin se on pölyttynyt jo vuosia kaapissa, ennenkuin jaksoin kokeilla ohjeita. Näiden tuolien esikuvan näin kylläkin lehdessä, mutta kirjasta sain vinkkejä punontaan. En yleensä tee mitään suoraan ohjeen mukaan, vaan haluan luoda oman versioni/ohjeeni. Siksipä minulla meneekin valtavasti aikaa pelkkään suunnitteluun.
 Periaatteenani on, että nukkekotikalusteeni ovat kunnossa vielä kymmenenkin vuoden päästä. Tein sen vuoksi istuimet tuoleihin ohuesta vanerista, ja porasin reiät rautalangoille. Punontaan käytin melko paksua narua, jotta tuoleista tulisi varmasti kestäviä. Lopputulos ei näin ollen ole niin siro kuin kirjan malleissa. Lopuksi petsasin tuolit kastanjanruskealla petsilakalla. Istuintyynyt ompelin hentokuvioisesta kankaasta ja täytin vanulla. Tereet ovat virkkauslankaa.
 Nämäkin on tarkoitettu "siihen seuraavaan" taloon. Aloitan pian täällä Tuomiksessa valkoisten huonekalujen sarjan. Olen rakennellut kotoani löytyneitä vanhoja huonekaluja 1/12-kokoisina pienoismalleina, mutta niistä kuvia myöhemmin.

1903398.jpg


1903318.jpg


1903321.jpg